Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

7 Βασικά βήματα προς την επιτυχία




Συγχαρητήρια που επιλέξατε την Ευκαιρία που δίνει η LR για
έναρξη επιχείρησης!

Πάρα πολλοί άνθρωποι αυτή τη στιγμή έχουν κάνει την ίδια επιλογή σαν έναν τρόπο για να εξασφαλίσουν την οικονομική τους άνεση. Όπως συμβαίνει και με άλλες επιτυχημένες επιχειρήσεις, υπάρχουν μερικά απλά βήματα, τα οποία θα βοηθήσουν εσάς και την ομάδα σας να χαράξετε το δρόμο που θα σας οδηγήσει στην επιτυχία.

Η απλότητα της LR είναι η δύναμή της!!!

Αφιερώστε χρόνο για να μάθετε τις βασικές αρχές. Διδάξτε αυτές τις αρχές σε άλλους και οδηγείστε τους στην επιτυχία, χρησιμοποιώντας τον εαυτό σας σαν παράδειγμα.
Τα 7 βασικά βήματα προς την επιτυχία που αναφέρονται παρακάτω, αποτελούν έναν πρακτικό οδηγό για να κατανοήσετε τη μέθοδο που οδήγησε άλλους συνεργάτες στην επιτυχία:


Προσδιορίστε τα όνειρά σας και καθορίστε τους στόχους σας. 

Γίνετε ο ίδιος 100% χρήστης των προϊόντων της LR.

Δημιουργήστε έναν κατάλογο με ονόματα υποψηφίων πελατών και συνεργατών.

Προσκαλέστε κόσμο για να παρακολουθήσει μία συνάντηση.

Παρουσιάστε τα προϊόντα της LR ή την επιχειρηματική ευκαιρία που δίνει η LR.

Επικοινωνήστε πάλι με τους υπάρχοντες, καθώς και με τους υποψήφιους πελάτες σας.

Βοηθήστε τους καινούριους συνεργάτες σας να ξεκινήσουν με τα 7 βασικά βήματα προς την επιτυχία.



ΒΗΜΑ 1. ΚΑΘΟΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΑΣ

Ο καθορισμός των στόχων είναι σημαντικός, επειδή μας βοηθάει να συγκεντρώσουμε τις σκέψεις μας και να προγραμματίσουμε τις δραστηριότητές μας. Επίσης οι στόχοι μας βοηθούν να βρούμε κίνητρα για δράση και μας παρέχουν το μέτρο για να εκτιμούμε την πρόοδο μας και την τελική μας επιτυχία.
Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να κάνετε έναν κατάλογο των πραγμάτων που θα θέλατε να κάνετε. Αυτός ο κατάλογος μπορεί να περιλαμβάνει μερικά από τα πιο κάτω πράγματα:

Ένα καινούριο αυτοκίνητο
Ένα καλύτερο σπίτι
Ταξίδια
Οικονομική άνεση
Ανώτατη μόρφωση για τα παιδιά/ εγγόνια σας
Σπίτι στην εξοχή
Δωρεές σε φιλανθρωπικούς σκοπούς
Μία δική σας επιχείρηση

Όποια κι αν είναι τα όνειρά σας και οι στόχοι σας, βρίσκεστε ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξή τους, όταν τα καταγράψετε σε ένα Πρόγραμμα Δράσης. Επίσης πρέπει να αναφέρετε την ημερομηνία που θα θέλατε αυτός ο στόχος να γίνει πραγματικότητα. Κάποτε κάποιος είπε ότι: «οι στόχοι είναι απλώς όνειρα με ημερομηνία λήξης» και είχε δίκιο. Εάν όμως δίνουμε στους στόχους μας ένα χρονικό όριο, τότε εργαζόμαστε πιο εντατικά για την επίτευξή τους.
Σκεφθείτε τι άλλαξε τα τελευταία 5 χρόνια στη ζωή σας, και δείτε αν θα μπορεί να αλλάξει τίποτα τα επόμενα 5 χρόνια χωρίς να κάνετε τίποτα γι’ αυτό.

Δεν αρκεί μόνο να επιθυμούμε ονειροπολώντας, αλλά να προγραμματίζουμε στοχεύοντας.



ΒΗΜΑ 2. ΓΙΝΕΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ 100% ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΗΣ LR

Από τη στιγμή που θα γνωρίσετε την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της LR, θα είναι πολύ πιο εύκολο για εσάς να εξηγήσετε σε άλλους τα πλεονεκτήματα των προϊόντων. Επίσης θα νιώσετε πολύ πιο άνετα κατά την περιγραφή των πρακτικών χρήσεων.

Δείξτε σε συνεργάτες και πελάτες τη σοβαρότητα της επιχείρησής σας. Φτιάξτε βήμα-βήμα στο σπίτι μια «γωνιά LR», τη βιτρίνα της επιχείρησής, με όλα τα προϊόντα της εταιρίας. Οπωσδήποτε το «μπάνιο της LR».

Να είστε σίγουροι ότι κάτι τέτοιο θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση στους συνεργάτες σας.



ΒΗΜΑ 3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΕΝΑΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΙΘΑΝΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΙΘΑΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

Η επιχείρηση LR είναι μία επιχείρηση που απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Χωρίς άλλα άτομα η επιχείρησή σας δε μπορεί να αναπτυχθεί. Συνεπώς είναι σημαντικό να διατηρήσετε έναν ενημερωμένο κατάλογο με ονόματα πιθανών πελατών και συνεργατών.
Η επιχείρηση σας θα αναπτυχθεί με δύο τρόπους. Πρώτα με το να διαφημίζετε τις ιδιότητες των προϊόντων, αλλά και τα οφέλη από την χρήση τους. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε την δυνατότητα να αναπτύξετε ένα δικό σας πελατολόγιο (ClubLR) που μπορεί να αποτελέσει τον καλύτερο «προθάλαμο» για μελλοντικούς συνεργάτες. Ο κανόνας είναι απλός: 
α) Πίστη στα προϊόντα. Αφού τα γνωρίσουν και τα δοκιμάσουν μπορούν να τα εμπιστευτούν. 
β) Πίστη στην εταιρία. Αφού δουν ότι τα προϊόντα είναι καλά και πραγματοποιούν όσα υπόσχονται, εμπιστεύονται και την εταιρία. 
γ) Πίστη στην επαγγελματική ευκαιρία που τους προτείνετε. Στην συνέχεια υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αποδεχθούν την πρότασή σας μέσα από την δική σας ευγενική παρακίνηση. 

Μέχρι τώρα στη ζωή σας έχετε συναντήσει πολλά άτομα που είναι ακριβώς σαν και εσάς. Τα άτομα αυτά επιθυμούν κάτι καλύτερο για τον εαυτό τους, την οικογένειά τους και το μέλλον τους. Είναι όλοι τους «ΙΔΑΝΙΚΟΙ» υποψήφιοι με τους οποίους θα μοιραστείτε τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της LR, καθώς και την επαγγελματική ευκαιρία που δίνει η LR.
Μπορείτε να συμπληρώσετε τη λίστα ονομάτων σας, απαντώντας στις παρακάτω ερωτήσεις:

1.Ποιόν γνωρίζω επειδή μένω ή έχω μείνει σε μία ορισμένη γειτονιά ή περιοχή;
2.Ποιόν γνωρίζω επειδή πήγα σε συγκεκριμένο σχολείο, κολέγιο ή πανεπιστήμιο;
3.Ποιόν γνωρίζω επειδή έχω ένα συγκεκριμένο χόμπι ή ασχολούμαι με ένα άθλημα;
4.Ποιόν γνωρίζω επειδή έχω παιδιά;
5.Ποιόν γνωρίζω επειδή έχω αυτοκίνητο;
6.Ποιόν γνωρίζω από τις δραστηριότητες της ή του συζύγου μου;
7.Ποιόν γνωρίζω λόγω των καθημερινών εξόδων μου;
8.Ποιόν γνωρίζω από τη συμμετοχή μου σε λέσχες ή κοινωνικές συγκεντρώσεις;
9.Ποιόν γνωρίζω επειδή είμαι ιδιοκτήτης του σπιτιού μου;
10.Ποιόν γνωρίζω από την προηγούμενη δουλειά μου;



ΒΗΜΑ 4. ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΤΕ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Αφού ολοκληρώσετε τους καταλόγους σας με τα ονόματα πιθανών ClubLR σας ή των καινούριων συνεργατών σας, πρέπει να προγραμματίσετε μία συνάντηση για να τους δείξετε τα προϊόντα ή για να κάνετε μία παρουσίαση της επιχείρησης. Μην διστάσετε να ζητήσετε από κόσμο να έρθει να παρακολουθήσει τις συναντήσεις σας. Προσπαθήστε να φέρνετε δύο τουλάχιστον νέα άτομα σε κάθε συνάντηση – σεμινάριο. Κρατήστε μία στάση θετική και ενθουσιώδη. Υποθέστε προκαταβολικά ότι θα πουν «ναι», διότι επιθυμούν να ενημερωθούν περισσότερο. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να πουν «όχι», αλλά και αυτό σίγουρα δεν θα είναι η συντέλεια του κόσμου. 
Καθορίστε ένα στόχο για το πλήθος των επαφών που θέλετε να κάνετε κάθε εβδομάδα και τηρήστε τον πιστά. Μην ξεχνάτε ότι η επιμονή είναι το μυστικό όπλο κάθε επιτυχημένου ανθρώπου.



ΒΗΜΑ 5. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Με τους υποψήφιους ClubLR
Αυτό που πρέπει να κάνετε μόλις πάρετε στα χέρια σας το σετ εκκίνησης και επιπλέον κάποια προϊόντα της LR, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν στις συναντήσεις σας, είναι να εξασκηθείτε στην παρουσίαση τους με τον σπόνσορά σας να παίζει το ρόλο του υποψήφιου ClubLR τόσες φορές, όσες χρειάζεται για νιώσετε άνετα. Μπορείτε ακόμη να ζητήσετε από τον ίδιο τον σπόνσορά σας να κάνει εκείνος τις πρώτες παρουσιάσεις, ώστε να μπορέσετε να τον παρατηρήσετε.
Πριν από την πρώτη σας παρουσίαση βεβαιωθείτε ότι έχετε προετοιμαστεί με τις κατάλληλες πληροφορίες για τα προϊόντα της LR.

Με τους υποψήφιους συνεργάτες σας
Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα πληροφοριακά στοιχεία και αντικείμενα που χρειάζονται για μία αποτελεσματική παρουσίαση του πλάνου μάρκετινγκ της LR. Θα ήταν ίσως χρήσιμο να ζητήσετε από τον σπόνσορά σας να κάνει εκείνος την πρώτη παρουσίαση του πλάνου, ώστε να μπορέσετε να αφομοιώσετε καλύτερα την διαδικασία.
Μην ξεχνάτε ότι όλα αυτά που αφορούν τις παρουσιάσεις των προϊόντων και του πλάνου μάρκετινγκ της επιχείρησης, θα τα συναντήσετε πολλές φορές στα σεμινάρια που γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα από Αρχηγούς Ομάδων και Οργάνωσης.



ΒΗΜΑ 6. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ClubLR.

Ένα πολύ σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνει κάποιος συνεργάτης της LR είναι να επικοινωνεί πάλι με τους ClubLR που ήδη έχει, καθώς και με τους υποψήφιους ClubLR. Είναι ένα κρίσιμης σημασίας σημείο για την ολική επιτυχία της επιχείρησής σας, γιατί δείχνει ότι εφαρμόζετε επαγγελματική προσέγγιση.
Ένα επίσης σημαντικό σημείο που πρέπει να προσέχει ο κάθε συνεργάτης είναι να έχει μία συνεχή επαφή με τον παλμό της αγοράς.

ClubLR
Πρέπει να προσπαθείτε να επισκέπτεστε ή να τηλεφωνείτε στους πελάτες σας εντός μίας εβδομάδας από την ημέρα που τους παραδώσατε τα προϊόντα. Ρωτήστε τους πως  τους φάνηκαν. Απαντήστε σε ερωτήσεις που θα κάνουν σχετικά με αυτά. Επιβεβαιώστε πάλι το επόμενο ραντεβού σας για να συζητήσετε για άλλα προϊόντα ή για μια καινούρια παραγγελία.


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Αν έχετε κάποιον υποψήφιο, ο οποίος έχει συμφωνήσει να υπογράψει ή έχει ήδη υπογράψει μία αίτηση συνεργάτη, πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί του πάλι εντός 48 ωρών.



ΒΗΜΑ 7. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της LR είναι ότι δεν είστε μόνος όταν θα ξεκινήσετε την επιχείρησή σας. Σαν σπόνσορας πρέπει να βοηθήσετε τους συνεργάτες σας να ξεκινήσουν σωστά. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να καθίσετε μαζί τους και να κάνετε το πρόγραμμα δράσης τους. Αυτό θα τους βοηθήσει να εστιάσουν τους στόχους τους κατά ένα τρόπο που να τους διευκολύνει να προγραμματίσουν τη δουλειά που είναι απαραίτητη για την επίτευξή τους.
Μερικές ιδέες που μπορούν να σας βοηθήσουν να γίνετε ένας αποτελεσματικός σπόνσορας είναι:

1. Να είστε πρόθυμος να βοηθήσετε και να υποστηρίξετε τους συνεργάτες σας.

2. Μην ξεχνάτε ότι χρειάζεται χρόνος  για να μάθει κάποιος κάτι.

3. Το κλειδί για την επιτυχία είναι η τακτική επαφή με την ομάδα σας.

Ελπίζουμε αυτά τα σύντομα και περιεκτικά βήματα να σας βοηθήσουν στη διαδικασία «χτισίματος» της δική σας επιχειρηματικής δραστηριότητας. Πολλές φορές η εμπειρία από προηγούμενες δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με κόσμο (π.χ. επιχειρηματίες εστιατορίων, πωλητές κ.α.) λειτουργούν ανασταλτικά γιατί σας βάζουν να σκεφτείτε ότι ήδη γνωρίζετε πως να αναπτύξετε επιτυχημένα την LR δραστηριότητα σας. Όμως όπως σε όλες τις δουλειές, έτσι και εδώ, η οποιαδήποτε επαγγελματική εμπειρία σας με τους ανθρώπους μπορεί να φανεί χρήσιμη μεν, αλλά θα πρέπει να «παντρευτεί» με τους κανόνες που ορίζουν την εκάστοτε δραστηριότητα. Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα, παρακολουθώντας το βίντεό μας: « Συμβουλές για ένα επιτυχημένο ξεκίνημα με την LR» 

Σας ευχόμαστε απεριόριστη επιτυχία με εξαιρετικά αποτελέσματα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου